Nyheter

Nytt år och nya satsningar!

Publicerad 2023-01-03
av Jon Sandström
Kategori:
Analys

Vi kickstartar 2023 med flera goda nyheter för våra kunder. Tack vare nyinköpt utrustning och ny expertis kan vi ta nya, friska tag inom den oberoende provningsverksamheten. Under våren tas flera nya verktyg i bruk.
– Med de här satsningarna ökar vi kapaciteten och kundnyttan, säger ITH:s vd Jon Sandström.

 

Först ut är på utrustningsfronten är en avancerad hydraulprovbänk som ITH fått av WBT Control AB.
– Anders Berkevall kontaktade mig i december och erbjöd oss att ta över bänken, berättar Jon. Det blev snabba ryck och inom en vecka hade vi hämtat den i Stockholm. Jag vill verkligen tacka Anders som kontaktade oss och WBT Control som gav oss den här möjligheten.

Ett lyft för verksamheten
Tack vare hydraulprovbänken kommer provtagningen att gå både enklare och snabbare.
– Det är en trevlig utveckling både för oss och våra kunder, säger Jon.
Han lyfter också fram den mätutrustning som köpts in ifjol. Investeringarna, i kombination med rekryteringen av spetskompetens, innebär ett lyft för ITH:s oberoende provningsverksamhet.
Per Lundin har renhet som sitt specialområde och multikompetensen Oliver Jännhult har axlat Jons tidigare ansvarsroll som provledare.
– Det är med varm hand som jag lämnar över de här uppgifterna till Oliver, säger Jon.
 
Unika utbildningar
2023 för också med sig nya tillfällen att gå ITH:s utbildningar inom bland annat mätteknik, provningsmetodik och provning av utvecklade prototyper. I dagsläget finns det inga jämförbara utbildningar i landet.
– Vi är jätteglada över att kunna dela med oss av den här kunskapen, säger Jon. Tillsammans med vårt kunnande inom el, mekanik och hydraulik gör det att vi kan erbjuda värdefull hjälp på bred front till svensk industri.