Nyheter

ANSÖK NU!

Publicerad 2018-05-23
av Sanna Krantz

Utbildningen finns här i hjärtat av hydraulikindustrin, Örnsköldsvik. Här har vi Skandinaviens mest välutrustade hydrauliklabb och nära kontakt med näringslivet.

  • 9 av 10 får jobb direkt.
  • Jobba i skogen, på havet, i fjällen. I Sverige eller utomlands.
  • Utbildningen ger en unik bredd och stora möjligheter!

 

Läs mer här eller ansök med en gång!

Läs här om efterfrågan!

 

Vad är hydraulik?

Hydraulik är en kraftfull och lättreglerad teknik för att skapa rörelser med hjälp av vätskor. Allt från domkrafter, skogmaskiner till stora gruv- och offshoremaskiner använder hydraulik för att lyfta, dra, vrida och rotera. Industrin går igenom en enorm utveckling genom modernisering och digitalisering. Behovet av utbildade hydraulikkunniga är enormt.

 

Vad innebär arbetet?

Arbetet är både praktiskt och teoretiskt och man arbetar med både verktyg och datorer. Hydraulik är också sammankopplat med mekaniska och elektriska system vilket kräver kunnande om helheten när de ska utvecklas, monteras, säljas eller underhållas. Industrin inför allt fler elektronikstyrda och datoriserade hydraulsystem. Hydraulsystemteknikern sköter dessa mer avancerade arbetsuppgifter. Arbetet är ofta socialt då hydrauliken påverkar många och det finns stora karriärsmöjligheter. Denna utbildning är den enda i Sverige som på djup nivå ger utbildning i hela systemet och leder till certifiering enligt Cetop.