ITHs huvudmän

ITH är en stiftelse vars huvudmän är stora aktörer inom hydraulik. Huvudmännen är med och bestämmer vad eleverna bör kunna och berättar vad företagen behöver.

 

 

 

Bosch Rexroth i Mellansel är en ledande leverantör av stora hydrauliska drivlösningar, Hägglunds direkta drivsystem, som säljs över hela världen via Bosch Rexroths många säljkontor och kanaler. I Mellansel finns både R&D och produktion av de motorer, aggregat och styrsystem som ingår i Hägglunds drivsystem.

 

 

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik fokuserar på utveckling, tillverkning, integration och support av ett brett spektrum av militära fordon till kunder över hela världen.

 

 

MacGregor levererar utrustning för marin lasthantering och offshorelaster. MacGregor är tillsammans med Hiab och Kalmar en del av Cargotec.

 

 

Valmet Corporation är leverantör av teknik, automation och service inom massa-, pappers- och energiindustrin. Valmets service inkluderar allt från outsourcing av underhåll till reservdelar och förbättringar av fabriker och anläggningar. Valmets huvudkontor ligger i Esbo, Finland, och företaget är noterat på Nasdaq Helsingforsbörsen.

 

 

Metsä Board är en kartongtillverkare med fabriker i ett flertal länder. Tillhör Metsä Group som är den åttonde största skogsindustrikoncernen i världen, huvudkontoret ligger i Helsingfors och är noterat på Nasdaq Helsinforsbörsen.

 

 

Nordhydraulic är ett företag som specialiserar sig på att göra hydrauliska ventiler för styrning av lastfordon, skogsmaskiner, kranar och jordbruksredskap i Europa.

 

 

Swedish Fluid Motion Association, SFMA, bildades 2019. SFMA arbetar aktivt med kvalitets- och säkerhetsfrågor, standardisering i Sverige samt för ökad information och utbildning av användare och leverantörer inom branschen. SFMA är också certifieringsorgan för hydraulikingenjörer i Sverige - ett professionellt riktmärke för kvalitet inom automationsindustrin.

 

 

Örnsköldsvik är en del av världsarvet Höga kusten men har också en lång historia av framgångsrika entreprenörer och industrier. Kommunen stöttar och har en nära dialog med näringslivet, utbildningsinstitutioner och föreningsliv.