Hydraulikutbildningar på ITH

Branschen står inför spännande utmaningar med digitalisering, automation och energieffektiviering- det gäller att hänga med och vi på ITH vill ge dig de bästa förutsättningarna. Vi bedriver idag två stycken hydraulikutbildningar; Hydraulsystemtekniker och Hydraultekniker. Båda utbildningsprogrammen ger kompetens som branschen efterfrågar. Läs mer under respektive utbildning, kontakta oss gärna om det uppstår funderingar!

 

Ta en titt på filmerna här bredvid eller bilder från våra utbildningar så får du veta mer om var hydraulik används, hur YH-utbildningen fungerar och vilka yrken som finns inom området!

 

Hydraulsystemtekniker
1,5 år (300 poäng)

Sök till Hydraulsystemtekniker och ta steget in i ett spännande framtidsyrke med oändliga möjligheter. Behovet av hydraulsystemtekniker är stort och 90 procent av våra elever får jobb direkt. Utbildningen är kostnadsfri och matchar näringslivets behov. Dessutom har du rätt till studiemedel och är garanterad bostad i Örnsköldsvik.

Hydraultekniker distans
1 år (200 poäng)

Behovet av hydraultekniker är stort och 90 procent av våra elever får jobb direkt. Utbildningen är kostnadsfri och skräddarsydd efter näringslivets behov av kompetens idag och i morgon. 

Hur är det att bo i Örnsköldsvik?

Läs mer på Inspiration Örnsköldsvik

 

Hur fungerar studiemedel?

Läs mer på CSN

 

 

 

 

Vad vet du om hydraulik?

En kort film som visar på användningsområden för hydraulik.

 

 

Informationsfilm om vår YH-utbildning

 

 

 

Yrken inom hydraulik