Nyheter

NYHET: Tre inriktningar för hydraulsystemtekniker!

Publicerad 2023-03-07
av Jon Sandström
Kategori:
Utbildning

En riktigt bra YH-utbildning blir ännu bättre. Från och med i år kan våra studenter rikta in sig på den del av yrket som intresserar dem allra mest: underhållsspecialist, mekaniker eller konstruktör.
– Vi har lyssnat till eleverna och samtidigt anpassat oss efter marknadens behov, säger ITH:s vd Jon Sandström.


ITH:s nyutexaminerade hydraulsystemtekniker är redan hett eftertraktade. 9 av 10 får jobb direkt efter examen. Utbildningen har hittills fokuserat främst på underhåll, men branschens stora efterfrågan gör att många också blir anlitade inom produktion och utveckling. I Örnsköldsvik, där utbildningen hålls, råder det framförallt brist på konstruktörer.
– Vi har till och med haft studenter som blivit konstruktörer utan att ha läst konstruktörskurserna, berättar Jon Sandström. Vad vi gjort nu är att dela in utbildningen i tre inriktningar som möter marknadens behov.

De som blir antagna kan se fram emot tre kostnadsfria terminer med rätt till CSN-stöd och garanterad bostad i Örnsköldsvik.
– Det är unikt med en utbildning som ger dig den här kompetensen på bara ett och ett halvt år, säger Jon. Våra nya inriktningar innebär också att de som inte är så studievana som kan fokusera mer på de praktiska bitarna redan från start.

Om våra nya inriktningar
Underhållsspecialist: Fokus på att underhålla, felsöka och tyda hydraulscheman.
Mekaniker: Fokus på att meka, laga och montera hydraulik.
Konstruktör: Fokus på CAD, att skapa, beräkna och utveckla.

Läs mer och ansök här!