Nyheter

Nytt, flexibelt utbildningsupplägg!

Publicerad 2024-05-08
av Jon Sandström
Kategori:
Utbildning

Läsa på distans i 1,5 termin eller studera på plats i 3 terminer? Så har valet sett ut – men det förändras i höst. Dels får båda utbildningar ett på plats-alternativ. Dessutom får du som väljer vår kortare utbildning, Hydraultekniker, chans att ta klivet över till vår längre utbildning och vidareutbilda dig till konstruktör. Du kan alltså påbörja en utbildning och avsluta en annan. Det kallar vi flexibilitet!

”Hur länge vill, och kan, jag studera? Är den här utbildningen rätt för mig? Vad passar mig bäst – att läsa på distans eller att få utföra praktiska moment på plats i en studentgemenskap med lärarhandledning?”

Det är inte alltid lätt att fatta beslut kring sin framtid. Just därför har vi utformat en lösning där du inte behöver besluta allt på en gång. Med vårt nya upplägg kan du påbörja vår kortare distansutbildning Hydraultekniker hemma i ditt eget kök, ta nästa beslut under utbildningens gång, byta spår till Hydraulsystemtekniker, tillgodoräkna dig alla poäng från distansutbildningen och ta examen på plats i Örnsköldsvik som konstruktör eller underhållsspecialist.
– Det är många distansstudenter som har efterfrågat en möjlighet att läsa vidare. Tidigare kunde vi bara erbjuda dem olika fristående kurser. Det känns jättebra att vi nu kan presentera den här nya helhetslösningen, säger ITH:s vd Jon Sandström.

Sök nu för att säkra din plats i höst!
Alla som börjar Hydraultekniker 19 augusti kan välja att ansluta sig till vår längre utbildning i januari 2025.

Läs mer här:
Hydraulsystemtekniker
Hydraultekniker