Nyheter

Succé för 2-dagarskurs i praktisk hydraulik

Publicerad 2022-09-30
av Jon Sandström

16 timmars hydraulikutbildning med 50 procent praktiska moment. Det var precis vad branschen saknade – och nu finns den på ITH. De första kursdeltagarna har gett glimrande respons.
– Jag har lagt upp kursen så att den ska passa studenter och möta marknadens behov, säger initiativtagaren Johan Domeij.


”Jag har varit på liknande utbildningar förr, och det här var den första som kändes helt rätt. Den första där man inte satt som en fågelholk!”
Så beskrivs vår nya intensivkurs ”Praktisk hydraulik” av en premiärdeltagare. Kursen lär dig att utifrån ett hydraulikschema förstå hydraulsystemets funktioner och de vanligaste komponenternas syfte.
– Jag har utgått ifrån vad företagen själva säger att de behöver, säger ITH:s företagsutbildare Johan Domeij.

Han har utformat kursen genom att lyfta ut grunder och praktikmoment från en fyradagarskurs med större fokus på certifiering. De kursdeltagare som vill fördjupa sina kunskaper kan nu komplettera med en certifieringsförberedande tvådagarskurs vid senare tillfälle.
– När jag pratat med företag har det varit svårt för många att släppa iväg sina anställda fyra dagar i sträck, säger Johan. Det här upplägget löser problemet.

Kursen ”Praktisk hydraulik” återkommer vecka 10 och vecka 14.
Kontakta Johan för att anmäla intresse!
Mejl: jdj [at] ith.se
Mobil: 070-543 06 56

Läs mer om kursen